Start med gratis rådgivning

Lad os mødes til en uforpligtigende samtale, om jeres data og formålet med jeres databaser. Vi kan hjælpe med opsætningen af jeres databaser på alle niveauer og på alle typer af database værktøjer. Jeres strategi og formålet med brug af data, er godt at planlægge og vælge i forvejen inden valget af Database system. Ved at tage os med ved bordet allerede fra starten af, opnås en væsentlig besparelse ved det rigtige valg af platform til databaserne. Vi kan med fordel varetage den tekniske projektrolle også overfor anden partner. Vi tilbyder rådgivningen gratis og uforpligtigende.


MySQL eller Microsoft SQL eller Oracle

Hvad er det rigtige Relational Database Management System (RDBMS) til jeres virksomhed?
Relational Database Management Systems (RDBMS) er den mest udbredte databaseløsning til virksomheder og organisationer inden for en række forskellige områder og brancher. For dem, der måske ikke er bekendt med udtrykket, er en RDBMS en database, der bruger en relationel model til at oprette grupper af data indsat i tabeller. Disse tabeller er kendt som relationer.
Når det kommer til at vælge det rigtige RDBMS til jeres virksomhed, er der normalt tre databaser, du skal sammenligne: Oracle, MySQL og Microsoft SQL Server.
Hvordan din organisation kommer til at bruge databasen og den anvendte programmeringssoftware er en af de vigtigste faktorer i valget af det rigtige RDBMS til din virksomhed. Det kan også komme ned på viden hos dem i IT-afdelingen samt deres kendskab til og erfaring med de forskellige platforme.


MySql RDBMS

MySQL er en open source-database, hvilket gør den en hel del anderledes end Oracle eller Microsoft SQL Server, men den har stadig formået at finde vej ind til virksomhederne, netop af den grund. Efterhånden som internettet er vokset til at blive et væsentligt værktøj for erhvervslivet, er MySQL blevet en nødvendighed for at bygge en firmahjemmeside. Dette har ført til, at MySQL er blevet den brancheførende database til styring af hjemmesider. Specielt benytter WordPress sig af MySQL.
Den seneste udgivelse af MySQL (version 8.0) har flere nye funktioner, herunder inkorporering af en transaktionsordbog, der gemmer information om objekter. Derudover tillader den nye version sætninger at kombinere datadiktionsopdateringer, lagermotoroperationer og binær logskrivning forbundet med en operation til en enkelt transaktion.
Der er også tilføjet mange sikkerheds- og kontostyringsforbedringer i MySQL 8.0, herunder restriktioner for genbrug af tidligere adgangskoder, hvilket var blevet en enorm sikkerhedsrisiko i de senere år.
Vi kan anbefale MySQL til alle typer webbasseret applikationer, blandt andet fordi den er tilgængelig gratis og har en stor brugerbase/branchestandard for webbaserede applikationer og så understøttes MySQL på næsten alle platforme. Som gør det nemmere fx at flytte platform efterfølgende.


Microsoft SQL RDBMS

Microsoft SQL Server er nået langt siden den første udgivelse som Microsoft SQL Server 2000. Microsoft har konsekvent fulgt med den nyeste teknologi ved at frigive hyppige opdateringer til SQL Server, herunder SQL Server 2005, 2010, 2012, 2014 og senest 2019 .
SQL Server begyndte at understøtte XML med 2005-udgivelsen og inkluderede indbygget understøttelse af OLE med 2012-udgivelsen. SQL Server 2014 havde adskillige nye funktioner, herunder en suite af Business Intelligence-dataværktøjer, forbedrede katastrofegendannelsesløsninger og øget ydeevne. SQL Server 2016 introducerede Stretch Database-funktionen til arkivering.
SQL Server 2019 introducerer Big Data Clusters til SQL Server. Opdateringen giver også yderligere muligheder og forbedringer til SQL Server-databasemotoren, SQL Server Analysis Services, SQL Server Machine Learning Services, SQL Server på Linux og SQL Server Master Data Services.
SQL Server benyttes med fordel i nogle web applikationer, herunder det vi udvikler i Microsoft Server, som fx ASP.NET


Oracle RDBMS

Oracle er det mest populære RDBMS, primært på grund af dets rige funktionssæt, evnen til at skalere sammen med teknologiske fremskridt inden for intelligent automatisering. Oracle var også det første firma, der udgav sit RDBMS til kommerciel brug, og senere det første firma, der udgav en kommerciel version af SQL, der gjorde brugen af forespørgsler direkte i databasen tilgængelig for alle.
Den seneste version af Oracle har en række nye funktioner, der øger sikkerheden, forbedrer ydeevnen, inklusiv en ny Competitive Analysis-produktivitetsapp, der giver dig mulighed for at lave side-by-side sammenligninger, der kan redigeres samtidigt af flere brugere.
Oracle-databaser bruges primært i store virksomhedssystemer.

Vi arbejder med

  • DatabaserOracle RDBMS, SQL Server RDBMS, MySQL RDBMS
  • Client/Server ODBC, SQLNet, SQL Server Management Studio, PHPAdmin
  • Server Linux Server, Microsoft Server, Oracle Solaris
  • Kontakt os nu